Raubu hyttegrend, 8 unike muligheter til nøkkelferdig hytte eller tomt, med egen båtplass ved Vatsfjorden

Raubuvegen, Vats, 3570 Ål i Hallingdal

Prisantydning tomter.

Fra 1 200 000.- til 2 500 000.-
Tomteareal. 1 000 m2 – 1 400 m2

Her har vi lagt inn noen flotte hytter på området for å illustrere.

Fasiliteter.

Bilvei frem
Landingsplass for helikopter
Bredbåndstilknytning
Turterreng
Båtplass
Fiskemuligheter sommer/vinter
Strand med bademuligheter
Grillplass
Utsikt
2 fredede våtmarksomr. for fugler
30-40 mil med skiløyper
Lysløype
2 alpinanlegg, 10 min.
Kjelkebakke, 10 min.
Frikjøring
Sykkelløyper
2 golfanlegg, 40-50 min.
Felles vannanlegg
Felles biorenseanlegg

Adkomst.

Ca. 2,5 timer fra Oslo
Ta av fra RV 7, 2,5 km øst for Ål sentrum, og kjør ca. 16 km. til Vats.

Beliggenhet.

Raubu hyttegrend er et lite unikt hyttefelt med bare 8 tomter fordelt på 20 000m2, på den solrike sørsiden av Vatsfjorden i Ål kommune.

Tomteområdet ligger helt ned til Vatsfjorden, ca. 750 moh., og har egen strandlinje med plass til fisking, bading, grilling, og med egne båtplasser.

Området har flott panorama utsikt utover Vatsfjorden mot den lille fjellbygda Vats, med sitt levende bygdesamfunn. Vatsfjorden er ett fantastisk fiskevann med stor fjell ørret og røye. Kort for fiske løses enkelt på SMS, hele året.

Vatsfjorden er veldig godt egnet til padling med kano eller kajakk. Fjorden har også 2 unike våtmarks områder med et veldig spennende fugleliv.

Bygda Vats, er sentralt plassert i Skarveheimen, midt mellom de storslåtte fjellområdene Hallingskarvet, 1 933 moh. og Reineskarvet1 791 moh. Dette gir korte avstander til alt en kan drømme om av naturopplevelser og aktiviteter. Det er direkte adgang fra hyttedøra og ut i naturen, til fots, med sykkel eller på ski.

Hele vinteren er det tilgang til 10 km med lysløype, bare 300 meter unna. Den fungerer også som uværsløype, da den ligger i ly nede i dalen. Den har direkte tilknytning til resten av løypenettet, på 350 -400 km oppe i skarveheimen. Mot vest går løypene langs Reineskarvet med Hallingskarvet som panorama og mot øst går de gjennom Bergsjøområdet, Reineskarvet, Lauvdalsbrea og videre nedover på Leveldåsen, Votndalsåsen til Liatoppen.

Vest for Raubu hyttegrend, ca. 5 -10 min med bil, ligger Norges flotteste Kjelkebakke, Skarslia Ski og Akesenter. De har også ett mindre alpinanlegg.

Kjører du 10 min. mot vest, retning Ål, ligger Ål skisenter med bunnstasjon på 566 moh og toppstasjon på 1040 mho. Anlegget har ski-park, 4 heiser, 6 nedfarter på til sammen 15 km., fra grønn til sort kategori. Skianlegget har i mange år vært treningssted for det norske alpinlandslaget.

Ønsker man å tilbringe en dag i store urbane skianlegg, er det bare 50 -60 minutter med bil, til Geilo eller Hemsedal.

Sommertid har Hemsedal de to beste Golfbanene i Hallingdal, og da er det en flott fjellvei direkte fra Vats til Hemsedal. Turen over fjellet, som er en flott naturopplevelse, tar bare ca. 40 min.

Til Ål sentrum er det 20 minutter med bil. Der er det apotek, vinmonopol, byggevarer, matvarebutikker, bokhandel, blomsterbutikker og andre butikker. Ål har ett stort regionalt helsesenter med legevakt og luftambulanse, Bergensbanen, Ål stasjon, regionens storstue Ål kulturhus, med bibliotek, 2 kinosaler, utstillings galleri, Nesch-museet(billedkunst) og landsdelssene for dans. Ål kulturhus har gjennom året ett omfattende nasjonalt og internasjonalt tilbud av artister og andre aktører.

I nabobygda Leveld, bodde forfatteren Jens Bjørneboe og Agnar Mykle, billedkunstner Thor Bøhn og Gøsta Munsterhjelm, sammen med mange andre utøvende kunstnere, fra 1930 og fremover til vår tid. Dette har bidratt til en etablering av ett levende kunstnermiljø på Leveld Kunstnartun. Leveld har også ett eget bakeri, som produserer tradisjonelt bakverk etter gamle resepter, Leveld Lefsebakeri. På Samhald i samme bygget som bakeriet holder til, er det også en døgnåpen nærbutikk.

Nyttige nettadresser for området.

Ål kommune, med praktisk informasjon, kultur arrangement, kino osv., www.aal.kommune.no

På nettsiden til Ål utvikling finnes informasjon om løypenett, akebakker, alpinanlegg, turstier, fjellveier, sykkelstier (Fanitullvegen), toppturer, fiskemuligheter, osv., www.visital.no


Kontaktperson for Raubu hyttegrend, for informasjon og visning.

Ole-Reidar Lågrinn
Nordbygdvegen 1608, 3570 Ål.
Mobil: 977 67 693, E-post: post@raubu.no

 

Utbygger.

Lars-Petter Lågrinn
Rødungstølen 50, 3570 Ål
Mobil: 918 56 107, E-post: lplaagrinn@gmail.com


Megler:

Privat megleren Geilo
Kristoffer Tomin Waage
Mobil: 909 77 517, E-post: kristoffer.tomin.waage@privatmegleren.no


Beskaffenhet.

Selveier tomtene varierer i størrelse fra 1 000 m2 – 1 400 m2, og er fordelt på ett 20 000 m2, stort område. Selve tomteområdet er lett skrånende med en høydeforskjell på ca. 11 meter, fordelt over en lengde på 100 meter. Området ligger på den solrike sørsiden av Vatsfjorden, og er et av de stedene i Vats som har lengst sol.

Tomtene blir solgt inklusive, bruksrett til vei, felles vann anlegg, felles biorenseanlegg. Strøm til tomtegrensen, og brebånd inn på feltet, men inkluderer ikke tilkobling, abonnement, ruter og sprede nett i hytten. All infrastruktur ellers er ferdig frem til tomtene. Hver hytte har mulighet til egen båtplass.

De som kjøper tomt på Raubu, må bruke snekker Lars – Petter Lågrinn og hans lokale håndverkere og entreprenører til infrastruktur og oppføring av bygningsmassen.

Utbyggeren.

Raubu hyttegrend har totalt bare 8 tomter, som bygges ut av erfarne lokale håndverkere og fjell folk.

Ansvarlig utbygger Lars-Petter Lågrinn, har tegnet og bygget hytter i fjellområdene i øvre Hallingdal de siste 40 årene.

Han leverer egne nøkkelferdige hytter, eller tegner hytte etter kundens ønsker, tilpasset den aktuelle tomten.

Alt arbeidet utføres av lokale håndverkere og entreprenører, noe som gir den enkelte hytteeier ett solid lokalt nettverk, under byggingen og for fremtiden.

Omkostninger.

  • Dokumentavgift til staten er 2,5 % av kjøpesummen på tomten.
  • Tinglysningsgebyr for skjøte; 585.-kr.
  • Tinglysningsgebyr for hvert pantedokument; 585.-kr.
  • Gebyr for utskrift av grunnboken pr. bnr.; 172.-kr.
  • Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter / gebyrer.

Matrikkelinformasjon.

  • Kommune nr. 619, Ål Kommune.
  • Ål kommune – Planid 2010009.
  • Grunneiendommene har gårdsnummer 82 og bruksnummer 4 og 10.Tomtene har gårdsnummer 82 og bruksnummer 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 og 18.

Nøkkelferdig hytte for salg under oppføring på tomt 82.11

Interiøridéer

Raubu hyttegrend ved Vatsfjorden

Nærområde til Raubu hyttegrend