10

Raubu hyttefelt, 8 unike hyttetomter ved Vatsfjorden i ÅL, med egen båtplass.

Ring og avtal visning med Ole-Reidar Lågrinn på telefon 97 76 76 93

Her har vi lagt inn noen av Geilo Laft AS sine flotte hytter på området for å illustrere.

Raubuvegen, Vats, 3570 Ål i Hallingdal.

Prisantydning.
Fra 1 200 000.- til 2 500 000.-
Tomteareal. 1 000 m2 – 1 400 m2

Fasiliteter.

Bilvei frem Utsikt
Bredbåndstilknytning Turterreng
Båtplass Fiskemuligheter sommer/vinter
Felles vannanlegg Strand med bademuligheter
Felles biorenseanlegg

Adkomst.

Ta av fra RV 7, 2,5 km øst for Ål sentrum, og kjør ca. 16 km. til Vats.

Beliggenhet.

Raubu hyttefelt er et lite unikt hyttefelt med bare 8 tomter fordelt på 20 000m2, på den solrike sørsiden av Vatsfjorden i Ål kommune.

Tomtefeltet ligger helt nede ved Vatsfjorden, 750 moh., og har egen strandlinje med plass til fisking, bading, grilling og med egne båtplasser.

Tomtene ligger på en gammel stølsvoll, 50 til 140 meter fra vannkanten.

Området har flott panorama utsikt utover Vatsfjorden mot den lille fjellbygda Vats, med sitt levende bygde samfunn. Vatsfjorden er også et fantastisk godt fiskevann med stor ørret og røye. Kort kan kjøpes på SMS, slik at det er enkelt å få tilgang til å fiske, hele året. Vatsfjorden har også 2 helt unike våtmarks områder med et fantastisk spennende fugleliv.

Området Vats er sentralt i Skarveheimen og ligg midt mellom de storslåtte fjellområdene Hallingskarvet, 1 933 moh. og Reineskarvet, 1 791 moh. Dette gir korte avstander til alt en kan drømme om av natur opplevelser og aktiviteter. Det er direkte adgang fra hyttedøra og ut i naturen til fots, med sykkel eller på ski.

Hele vinteren er det tilgang til ca. 10 km. med lysløype, bare 300 meter unna. Den fungerer som uværsløype, fordi den ligger beskyttet nede i dalbunnen, men er også knyttet opp mot landets flotteste løypenett. Mot vest, går løypenettet langs Reineskarvet med Hallingskarvet som panorama, og i østlig retning gjennom Bergsjøområdet, langs Reineskarvet, Lauvdalsbrea og videre nedover Leveldåsen, Votndalsåsen til Liatoppen.

Ønsker en derimot og komme seg direkte opp i disse fantastiske områdene, tar det bare 5 – 10 minutter med bil, og det er gode parkeringsmuligheter også på vinteren.

5-10 min med bil mot vest ligger et mindre alpin anlegg, Skarslia Ski og Akesenter.

10-15 min med bil mot Ål, ligger et større alpin anlegg, Ål skisenter med bunnstasjon på 566 moh. og toppstasjon på 1 040 moh. Anlegget har ski-park, 4 heiser, 6 nedfarter på til sammen 15 km., med grønn til sort kategori. Skianlegget har i mange år vært treningssted for det norske alpinlandslaget.

Ønsker man å tilbringe en dag i store urbane skianlegg, er kjøreavstanden bare 50 -60 min., til Geilo eller Hemsedal.

Sommertid byr også Hemsedal på 2 golfbaner, og da kan man benytte fjellveien fra Vats, direkte til Hemsedal. Turen over fjellet tar ca. 40 min.

Til Ål sentrum er det ca. 20 min. med bil. Der er det apotek, vinmonopol, byggevarer, gode matvarebutikker og andre butikker av mange slag. Nytt regionalt helsesenter med legevakt og luftambulanse. Bergensbanen og Ål stasjon, samt regionens storstue, Ål kulturhus med bibliotek, 2 kinosaler, utstillings galleri og Nesch-museet (billedkunstner).

I nabobygda Leveld, bodde forfatterne Jens Bjørneboe og Agnar Mykle, billedkunstnerne Thor Bøhn og Gøsta Munsterhjelm, sammen med mange andre utøvende kunstnere fra 1930 og utover. Dette har i vår tid bidratt til en etablering av et levende kunstnermiljø på Leveld Kunstnartun. Leveld har også et eget bakeri som produserer tradisjonelt bakverk etter gamle resepter, Leveld Lefsebakeri.

Nyttige nettadresser for området.

www.aal.kommune.no

www.aalski.no

Fullstendig løypekart for området finnes på nettsiden til Ål Utvikling, www.al.no
På nettsiden til Ål utvikling, er det også masse informasjon om det kjempestore nettverket av turstier, fjellveier, sykkelstier (Fanitullvegen), toppturer, fiskemuligheter osv.


Kontaktperson for Raubu hyttefelt, for informasjon og visning.

Ole-Reidar Lågrinn, 977 67 693, post@raubu.no

Megler:
Eiendomsmegler MNEF / Partner Cecilie Beckmann, 907 88 868
cbe@eie.no , www.eie.no

Samarbeidspartnere
Vi samarbeider med Geilo Laft AS om utvikling av hyttene for området, og de som kjøper tomt må bruke Geilo Laft AS til oppføring av hytte.

Direkte link til film av området
https://vimeo.com/235919499


Beskaffenhet.

Tomtene varierer i størrelse fra ca. 1 000 m2 – 1 400 m2, og er fordelt på et 20 000 m2 stort område. Selve tomteområdet er lett skrånende med en høydeforskjell på ca. 11 meter fordelt over en lengde på 100 meter. Området ligger på sørsiden av Vatsfjorden, og er et av de stedene i Vats som har lengst sol.

Tomtene blir solgt inklusive vei, andel i felles vannanlegg, felles biorenseanlegg, strøm til tomtegrensen og bredbånd inn i hytten, men inkluderer ikke abonnement, ruter og spredenett. Det følger også med mulighet til å benytte en gratis båtplass, etter nærmere avtale. Kostnader for vei, strøm, vann og avløp fra tomtegrensen og frem til Hytten, kommer i tillegg.

De som kjøper tomt på Raubu hytteområde, må bruke Geilo Laft A/S for oppføring av hytte. Hyttene leveres i vanlig reisverk, stavlaft og i laft. Se www.geilolaft.no

Omkostninger.

  • Dokumentavgift til staten, 2,5% av kjøpesum.
  • Tinglysningsgebyr for skjøte, 585.-kr.
  • Tinglysningsgebyr for hvert pantedokument, 585.-kr.
  • Gebyr for utskrift av grunnboken pr. bnr, 172.-kr.
  • Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter / gebyrer.

Matrikkelinformasjon.

  • Kommune nr.:  619
  • Grunneiendommene har gårdsnummer 82 og bruksnummer 4 og 10.
  • Tomtene har gårdsnummer 82 og bruksnummer 11. 12, 13, 14, 15, 16, 17 og 18.

Raubu hyttefelt ved Vatsfjorden

Nærområde til Raubu hyttefelt

Et utvalg av hytter fra Geilo Laft AS

Interiørbilder - Geilo Laft AS